ПАРАТИСИМА СКОПЈЕ

Паратисима Скопје 2017

LATEST NEWS

23 НАГРАДИ НА ЧЕТВРТОТО ИЗДАНИЕ НА ПАРАТИСИМА СКОПЈЕ

Досега најпосетеното и најуспешното издание на Паратисима Скопје беше домаќин на 129 независни автори од 20 земји, 11 комерцијални и галериски учесници и 10 програмски учесници. Тричленото жири на Паратисима Скопје составено од Јане Чаловски, Лира Грабул и Дарко Мораитов награди 11 автори: Ива Пешиќ/ Салво Бонфиљо/ Гаја Смилевска/ Елена Клековска/ Филип Пановски/Лидија Пачемска Џонс/ Александра Ацеска/ Ивана Горичан/ Антонио А Фореста/Александар

Read more

ШТО Е ПАРАТИСИМА СКОПЈЕ?

Паратисима Скопје е интернационален саем на современа уметност кој е отворен за сите форми на уметност и креативност! Доколку работиш или се занимаваш со визуелна уметност, перформанс, дизајн, архитектура, фотографија, моден дизајн, филм, музика...или било кој друг формат на творештво, Паратисима Скопје те поканува да го споделиш своето дело со нова публика!

Сите од секаде може да учествуваат на Паратисима Скопје и да го изложат своето дело.

Добредојдени се афирмираните, емергентни и не-академски уметници и креативци кои ги поттикнуваме да експериментираат и да ги трансформираат и преминат границите на конвенционалното претставувајки се себе и своите дела.