Дистопија

Инсталација

Категорија

2016

Година

200х150 см

Димензии

„Војната е мир, слободата е ропство, незнаењето е сила.“ Џорџ Орвел, „1984“.

 

Дистопија е спротивно од утопија, место каде сѐ е непријатно, каде човештвото прогресирало до една апокалиптична состојба во која им е избришана слободата и индивидуалноста. Во ова непријатно и застрашувачко општество каде сѐ е базирано на злоупотреба, железните луѓе, близу едни до други, дваат отпор додека ‘рѓата ги кородира.

 

Моите луѓе се на пат кон утопија!

Герардо
Розато

Торино, Италија