Емоции

Цртеж и слика

Категорија

2016

Година

90x60 см; 50x50 cм; 60x50 cм

Димензии

Првата слика е пресликана од фотографија; ја видов и сакав да ја доловам емоцијата. Втората е апстрактна, ја претставува желба да патуваш каде што ти е судено, каде што мислиме дека припаѓаме, каде што не ценат и ни е удобно. Третата слика ја нареков „Среќа“ и на неа се претставени пеперутки. Тие симболизираат среќа, затоа што живеат кратко, а се израз на убавина и елеганција.

Како заклучок, она што сакам да го испратам како порака е дека добрите сеќавања се оние кои остануваат, а не лошите.

Фјоле
Рамадани

Приштина, Косово