Заборавени ѕидови

Цртеж и слика

Категорија

2016

Година

2х80х55 цм

Димензии

Ова дело, како и многу од моите останати дела, се мојата перцепција за светот, начинот на кој му одговарам на истиот. Но, за мене исто така е важна и реакцијата на публиката. Секогаш ја оставам публиката да открива и да објасни какви чувства побудува кај нив мојата уметност. Повратната реакција најчесто е полна со чувства и енергија. Во овој случај, се запознавам со ѕидови, прозори и стари оштетени билборди,  употребувајќи го јазикот на бојата, светлината и текстурата создавам уметност која флуентно зборува за сетилата.

Драгица
Ристеска Димитровска

Скопје, Македонија