Италии

Фотографија

Категорија

2014

Година

20x30 cм

Димензии

Постојат многу Италии. Ве молам, откријте ги! Ова е покана за странците (но, се разбира и за домашните) да ја посетат нашата земја, но не како туристи, туку како истражувачи и откривачи на различни погледи. Проектот, кој е започнат во 2011 (на 150 годишнината од Италијанското политичко единство), секогаш се обновува. Првото изложување беше во Будимпешта (Унгарија), на универзитет, следното во Борго Сан Далмацио (Италија), на локалниот фотографски фестивал (Photo Festival), потоа во Жирона (Шпанија/Каталонија) и последното, пред една година, во Берген (Норвешка) во социјалниот центар за хендикепирани луѓе.

Бруно
Манфреди

Торино, Италија