Мажи со брада

Рачна изработка

Категорија

2015

Година

5/ 24x32.5x1.5 см

Димензии

„Мажи со брада” е проект од вкупно пет парчиња кои се рачно извезени на памук со принт.

Делото ја прикажува љубовта кон брадата (се разбира!) и се фокусира на симболизмот и чувствата.

Мојот обид да ги пренесам надреалните скици на материјал, се надевам дека ќе го акцентираат и везењето како уметничка форма, извршувајќи му современа трансформација.

Секое дело има посебен наслов кој помага да се разбере неговата смисла.

 

  1. „Твојот бес расте“
    2. „Привлечен од мене“
    3. „Му текна“
    4. „Не ги слушам твоите извици“
    4. „Во неговите сништа, таа сѐ уште беше млада“

Клаудија
Џеги

Винтертур, Швајцарија