НАГРАДИ

Понте ди пјетра

Специјалната награда „Ponte di Pietra“ ја промовира македонската уметност во Италија. Еден македонски автор од Паратисима Скопје ќе биде награден со можност да се изложи на Паратисима Торино во ноември 2015.

ponte di pietra

 

 

Еуфемија персонал војаџер

Паратисима Скопје и наградата „Euphemia Personal Voyager“ ќе патуваат заедно низ Европа! „Lab Travel“ и неговата мрежа „Euphemia“ ќе наградат и изненадат еден автор од Паратисима Скопје 2015 со патување во еден од европските метрополи.

 

euphemia

 

 

Флукс галерија

Паратисима Скопје и Флукс галерија ќе наградат два автори со независна авторска изложба во Флукс галерија, Скопје.

FLUX_LOGO

 

 

Топ десет

Континео 2020 и Асоцијацијата YLDA ќе наградат до десет автори со учество на 11-то издание на Паратисима Торино во ноември 2015.