Новата реалност на ЕВА „пост-апокалиптичната жена“

Фотографија

Категорија

2015

Година

4/ 40x60 cм

Димензии

Апокалиптичниот сентиментализам во исто време е „предупредување за апокалипса“. Супер моќната фигура на ЕВА „постапокалиптичната жена“ е централниот модел во овој концепт, не на „гледајќи низ розовите очила начин“, туку на некој начин симпатична и харизматична со носливата тежина на овој свет која истовремено го бара патот надвор или директно се соочува со иднината на човештвото. 

Дијана
Богдановска

Тетово, Македонија