Рушевина (никогаш повторно)

Фотографија

Категорија

2015

Година

2/ 50x70 см

Димензии

Приказната на труповите ни ја раскажуваат приказната за монструозноста на човекот, донесена од општеството на сегашните и минатите генерации. Тие се заборавени, но константни и активни во секојдневниот живот на индивидуалните дејствија каде што се експресивно видливи. 
 
Идеали, идеализам, слогани, сѐ се сведува на една суштина која продолжува да генерира насилство, грев и нечовечност. Кога човекот ќе има сила да се погледне себе во сета своја немоќ, тој конечно ќе ја напише својата приказна.

Ерика
Витале

Торино, Италија