100 дена мини уметност

Цртеж и слика

Категорија

2015

Година

15х17 см

Димензии

„100 дена мини уметност“ е проект со кој започнав во Ноември 2014 и завршив во Февруари 2015. Целта на проектот беше да се прави мини уметност секој ден (цртеж, слика, типографија), да се напише нешто за делото и сето тоа да се публикуваа секој ден, во период од 100 дена. За овој проект, освен платно, користев различни материјали, како наткасни, МДФ табли, бизнис карти, телефонски карти итн. Идејата беше да се искреира нешто од ништо, да се даде вредност на сите оние мали работи, кои се чини дека немаат цел и само чекаат да бидат фрлени.

Тони
Попов

Охрид, Македонија