23 НАГРАДИ НА ЧЕТВРТОТО ИЗДАНИЕ НА ПАРАТИСИМА СКОПЈЕ

Досега најпосетеното и најуспешното издание на Паратисима Скопје беше домаќин на 129 независни автори од 20 земји, 11 комерцијални и галериски учесници и 10 програмски учесници.

Тричленото жири на Паратисима Скопје составено од Јане Чаловски, Лира Грабул и Дарко Мораитов награди 11 автори:

Ива Пешиќ/ Салво Бонфиљо/ Гаја Смилевска/ Елена Клековска/ Филип Пановски/Лидија Пачемска Џонс/ Александра Ацеска/ Ивана Горичан/ Антонио А Фореста/Александар Пешевски/ Елена Доленц

Уметничката дирекција на Торино ја селектираше:

Кристина Фариа

Посебно признание добија:

Ѓорѓи Какашевски и Лука Гроси

 

Нашите соработници МКЦ, Концепт 37, Пасворд Продукција и Дримон наградија дополнителни 10 учесници:

Сашо Поповски/ Елена Чемерска/ Ханис Багашов/ Александра Ацевска/ Ангелина Спировска/ Катја Штркова Кочовска/ Неслихан Сулејман/ Андријана Радевска/ Слаѓана Икономова/ Калина Игновска

Паратисима Скопје го награди Наѕарено де Сантис со самостојна изложба која ќе се одржи во склоп на јубилејното петто издание на настанот.

Се гледаме на јубилејната Паратисима Скопје #5!!!