Видео

Категорија

2015

Година

1:16 мин

Димензии

Анимација со два канали и звук. Направив калап од латекс од срце на вол. Потоа, внатре ставив вода и го замрзнав. На крај, го оставам да се стопи и целиот процес го снимам на камера, а потоа го монтирам во „тајм-лапс“.

Повторно, ставам животинска крв (свињска) внатре во калапот од латекс. Потоа, го повторувам целиот процес: замрзнување, топење и го снимам во „тајм-лапс“. Звукот е снимен на улица во Њу Делхи (Улица Баракхамба).

Евелина
Треѓта

Лондон, Велика Британија