About:blank

Фотографија

Категорија

2015

Година

6/ 20x30 см; 30x45 см; 3/ 12x18 см

Димензии

About:blank“ е тековен фото есеј за Македонија. За време на бројните патувања од 2009 година, па сѐ до денеска, германската фотографка Каролин Вајнкопф фотографира ликови, расположенија и метафори на македонското општество во моментите на забрзана промена. Проектот бил изложуван во галерии и за време на настани во Берлин и Брисел.  

Каролин
Вајнкопф

Берлин, Германија