„Ах, каде е мојто либе“

Цртеж и слика

Категорија

2014

Година

15x15x6 см

Димензии

Го создадов ова уметничко дело инспирирана од прекрасната љубовна македонска песна под истиот наслов. Ги искористив топлите нијанси на црвената, портокаловата и жолтата за да ја изразам топлината на мелодијата и текстот. Аплицирав газа која ја обоив со сино и виолетово за да го доведам во баланс страсниот оган со тивкиот осет и сентименталност. Делото е отворено за допир како физичка репрезентација на песната.

Шерон Лин
Стакпол

Миделбурн, САД