Ако ми кажеш каде сум, нема да бидам загубен

Фотографија, Инсталација

Категорија

2016

Година

20х30 см (фотографии); 100х50 см (инсталација)

Димензии

Верувам дека ни е потребна човечката поврзаност за да откриеме каде сме која не е некоја физичка координата на една карта, туку состојба на постоење. Правам знамиња кои го изразуваат ова. На нив го има насловот на делото, на локалниот јазик. Се координирам со двајца локалци кои ми помагаат, да го однесат знамето некаде надвор и да направат фотографија. Таа фотографија заедно со другите ќе биде поставена на знамето. Сакам да ја изнесам оваа идеја во јавноста, надвор од галериите и да ја споделам идејата и искуството назад во уметничкиот свет каде што ќе може јасно да се искритикува.

Том
Хјус

Сиетл, САД