Алиса во земјата на огледалото

Цртеж и слика

Категорија

2015

Година

16х21.5 см

Димензии

Најчудно беше тоа што дрвјата и периферните објекти никогаш не се движеа. Сценографијата изгледаше непроменета, безразлика колку брзо тие трчаа. Вчудоневидена, Алиса се прашуваше: „Дали сите нешта се движат заедно со нас“?
Во тој момент, кралицата Срце извикна, како да знаеше што мисли Алиса:
„Побрзо! Не зборувај!“ Луис Карол, „Алиса во светот на огледалото“.
Точно е. Светот се движи заедно со предметите во земјата во која владее кралицата Срце.
Алиса бунејќи се, рече: „Во нашиот свет, треба да сме на некое друго место ако трчаме толку долго како сега.
Меѓутоа, кралицата Срце и одговори: „Мора да трчаш со најголем напор ако сакаш да си на истото место во нашиот свет. Ако сакаш да си некаде на друго место, треба да трчаш барем два пати побрзо од вообичаеното.“
Се чини дека е невозможно да се бара да ти го вратат објектот, кога си личност што постои надвор од секоја смисла.
Сепак, тоа исто така го предизвикува фиксираниот идентитет и главното мисловно тело.

Сун Јанг
Ли

Ченгју, Кореа