Apolide

Фотографија

Категорија

2015

Година

40x60 cм

Димензии

Идејата на проектот е да прикаже дека без оглед на тоа од каде доаѓаме и во кој град сме, човечкото суштество е секогаш и секаде исто. Фотографирав во Белград, Сараево, Мостар, Торино, Милано, Копенхаген и приметив дека во случајноста на перфекцијата се крие најдобриот начин да се доловат емоциите од реалниот живот. Во животот се движиме низ различни насоки и тешко наоѓаме време да се воодушевиме на убавината од едноставните нешта: длабокото сино небо, мало девојче кое трча низ паркот, необична градба во среде град, бои, облаци, луѓе … сакај ја едноставноста на секојдневниот живот – секој може да биде дел од уметноста на животот.

Марија
Илич

Торино, Италија