Ceci n’est pas un “canva”

Цртеж и Слика, Видео, Мултимедија

Категорија

2015

Година

70x100 cм

Димензии

Идејата се роди кон крајот на февруари 2014, еден цитат од Рене Магрит (1898-1967). Главната причина беше „Pittura di Trasformazione“, која е нова техника што ја пронајдов како резултат на истражувачки и развојни студии . Ја создадов за да одговара на моите нови идеи. Добив една нова визија и уметничка форма. Преку дематеријализација на идејата на „платното“, мојот проект е новата кутија во која може да се пронајдат моите нови мисли. Најди го тој потсетник во себе гледајќи во моите дела. Можам да насликам видео продукција без користење на видео камера. Можам сето тоа да го направам, благодарејќи и на новата сликарска техника, наречена “Pittura di Trasformazione”. Ова е нов начин на гледање на концептот „платно”.

Флавио
Фасио

Сан Мауро Торинезе, Италија