Чудовишта и градови

Архитектура, Цртеж и слика, Фотографија

Категорија

2014

Година

2/ 180x60 см; 160x120 см

Димензии

Проектот се состои од сет метални гравури (рачни цртежи и фото гравури) од надреални суштества и места ’рандом’ создадени под влијание на креативниот процес. Пејзажите и суштествата личат како нешто што може да постои или веќе постоело. Гледачите ги поврзуваат со градовите кои ги знаат и животните што ги виделе или прочитале за нив, а со тоа го ставаат под прашалник чувството на реализам што ова дело го нуди.

Серхио
Гонзалес

Богота, Колумбија