Circuli Lucis

Дизајн

Категорија

2015

Година

50x30x40 см

Димензии

Circuli Lucis“ е замислена како декоративна ламба, односно скулптурен елемент за амбиентално, а не за практично осветлување. Се одлучив лед-светлото да биде внатре во круговите бидејќи лед-диодите попримамливо изгледаат кога се затскриени и кога создаваат придушена светлина. Ламбата не би можела да за користи, на пример, за читање, меѓутоа убаво се вклопува во ентериер каде што би одговарала на другиот дел од мебелот во современ минималистички стил.

Асја
Муча

Скопје, Македонија