EuphoriArt

Цртеж и Слика

Категорија

2014

Година

95х95 см

Димензии

Mојот проект не е проект во вистинска смисла на зборот, повеќе е потреба за личен израз, експресија, личната визија што ја имам за актуелните проблеми кои се однесуваат на светот и oпштеството околу нас. Овој начин на уметност го нарекувам „ProtestArt“, и тој е свртен кон сетилата на гледачот. Неодамна, одбрав полесен начин на уметничко изразување и тоа го нарекувам „EuphoriArt“, што значи: „Уметност која те прави да се чувствуваш добро, затоа што кога сликам, чувствувам добри вибрации.“

Бескорисно е да ви зборувам за ова, подобро ќе биде ако го видите со сопствени очи.

Џанфранко
Анастаси

Торино, Италија