Extranum Sun

Моден дизајн

Категорија

2015

Година

Димензии

„Extranum Sun“ е модна колекција за жени, составена од четири парчиња. Концептот и инспирацијата дојде од готскиот стил и (европската бубачка) Еленче. Материјалите се кожа и шифон. Палетата да бои се движи од црно до сребрено сива и виолетова. Интересен детаљ за Еленче е тоа дека е најголемата бубачка во Европа и наликува на еленските рогови. За готскиот стил важна е еквиваленцијата на просторните компоненти кои даваат внатрешна импресија со помош на светлината која паѓа од миралите во црква. Се обидов да го прикажам двојниот слој на транспарентниот материјал.

Мирела
Мурич

Љубљана, Словенија