Лица

Видео

Категорија

2016

Година

19 мин

Димензии

Лица“ е краток документарен филм за група на луѓе кои живеат во исто време, на исто место – Црник, село во источна Македонија.

Секој страда и се бори, за своите лични потреби и подобар живот. Филм во кој реалноста создава убава, но истовремено и горчлива наративна приказна.

Во речиси 19 минути, се запознаваме со пејзажот на селото создаден од неколку лица (луѓе) и нивните кратки исповеди за животот таму.

Сниман во 3 дена.

Оригиналната музика за филмот е компонирана од Златко Ориѓански (член на македонската легендарна група „Анастасија“).

Ханис
Багашов

Тетово, Македонија