Фанкахолик

Моден дизајн, Накит и модни додатоци

Категорија

2016

Година

Димензии

Капсулна модна колекција која се состои од 5 модели односно 10 уникатни парчиња облека и неколку парчиња накит.

Колекцијата е младешка и бунтовна, но во исто време женствена и секси.

Се однесува на урбаната жена бунтовник.

Има влијание од панк стилот во дискретните детали како: нитни, патенти, синџири, тартан (карирани) дезени.

Како концепт е своевидна корелација меѓу модата и социјалниот дизајн.

Има за цел да го подигне нивото на свеста за улогата на модата и стилот во развојот на општествената одговорност.

Еми
Норис

Скопје, Македонија