Градопис: Сеул

Цртеж и слика

Категорија

2014

Година

2/ 60х50см; 70x100см

Димензии

Урбан пејзаж, глетки од Сеул, Јужна Кореја. Сеул е град во подем, 25 милионска метропола што расте и се развива. Чудесно е да се посети град што пулсира деноноќно со живост. Енергијата на новиот корејски бран, на економскиот ек, на модните трендови, на современиот дизајн, на беспрекорно урбано планирање. Корејската традиција и свежата поп-култура се влеа во мене и се излеа на моите платна во овие урбани пејзажи со живи бои и силни контрасти.

Симон
Калајџиев

Скопје, Македонија