Hospice

Цртеж и слика

Категорија

2015

Година

2x1м

Димензии

Ова дело е посветено на мојата покојна мајка, Синтија. Таа почина од компликации во нејзината болест (рак) кој досега бил увиден само кај уште еден друг пациент во светот. Поради неа почнав да создавам уметност, за да се изборам со емотивниот стрес; тоа ме натера да ја користам уметноста како примарен механизам во соочувањето со животните трауматични искуства. „Hospice“ е група која им овозможува на пациентите да се чувствуваат ’што поудобно пред нивната смрт’. Оваа сатирична слика се шегува со тоа и сее зрнца вистина.

Шајлер
Хазард

Њу Канан, САД