Комичен накит

Накит и Модни Додатоци

Категорија

2014

Година

Помеѓу 15 и 3 cm

Димензии

Оваа колекција претставува луксуз од „низок буџет”. Колекцијата се состои од 100 парчиња комичен накит (обетки, прстени, брошеви и ланчиња) кои се направени од глинамол, обоени со темперни бои и на крај прекриени со лак. Колекцијата е од 20 колажни накити (брошеви), направени од различни нешта поставени на хартија и на крај прекриени со лак. Овие колекции го претставуваат мојот сон да станам креативна фабрика за анимација, цртани филмови и комични карактери, како студијата на Волт Дизни, Хана Барбера, Џим Хенсон, Луни Тунс и Варнер Брос. Креирањето на комичен накит е компензација со прототипи.

Иванка
Апостолова

Скопје, Македонија