Летни сни

Дизајн, илустрација, накит и модни додатоци

Категорија

2016

Година

Димензии

Може да имаш остварен сон само ако имаш сон. „Летни сни“ е визуелен израз на внатрешното патување на душите трагачки низ светот на сoништата. Материјално изразен како црно-бели цртежи на дрво, овој сонлив/сонуван свет може да биде носен како брош или друг вид моден додаток, кој ќе потсетува за смелоста на соништата, за можноста тие да се остварат, за хармоничниот соживот на сонот и јавето.

Кристина
Гацова Будушова

Штип, Македонија