Програма

ПЕТОК 10.06.2016

 

ВЛЕЗОТ НА ПАРАТИСИМА СКОПЈЕ Е БЕСПЛАТЕН

 

21:00 - 21:15
Официјално обраќање и отворање на Интернационалниот саем на современа уметност - Паратисима Скопје 2016
| Плато МКЦ 

21:20 – 21:40
Перформанс „Ономатопејски пејзажи“ на ЈЕТ колектив од Лондон, Велика Британија
| 20' | Плато МКЦ 

21:30 - 21:50
Видео проекција на краток документарен филм „Лица“ на Ханис Багашов од Тетово, Скопје
| 19' | Џебно кино

22:00 - 22:45  
Видео инсталација „Живеалиште“ на Брашнар колектив од Спрингфилд, Мисури и Скопје, Македонијa
| 41' | Џебно кино

22:30 - 23:30  
Перформанс на експерименталниот танцувачкиот колектив „Франтикс денс компани“ од Берлин, Германија
| 60' | Кино Фросина

23:30 - 01:30 
Ди-џеј сет и визуелизации „Музичка временска машина“ на ДиЛореан од Торино, Италија
| Плато МКЦ

//

21:30 - 
Уметнички перформанс „Терапија со уметност“ на Драганчо Таневски од Чашка, Македонија
| Хол - Денсинг сала

21:30 -  
Моден перформанс „Дефект“ на Мелани Димитровска од Скопје, Македонија
| Горно фоаје кино Фросина

САБОТА 11.06.2016

 

ВЛЕЗОТ НА ПАРАТИСИМА СКОПЈЕ Е БЕСПЛАТЕН

 

12:00 – 00:00
Главна изложба и специјални проекти
| Галерија | Дансинг сала | Горно фоаје кино Фросина

19:00 – 19:45 
Видео инсталација „Живеалиште“ на Брашнар колектив од Спрингфилд, Мисури и Скопје, Македонијa
| 41' | Џебно кино

19:45 - 20:05 
Видео проекција на краток документарен филм „Лица“ на Ханис Багашов од Тетово, Скопје
| 19' | Џебно кино

20:00 – 21:20
Проекција на документарна филмска програма од „Screening Scholarship Media Festival“ (SSMF) на „камра“, курирана од Сандра Ристовска и Ајрун Шанкар - Универзитетот на Пенсилванија; Филаделфија, САД
| 1.30' | Кино Фросина

21:00 - 21:30   
Перформанс „088“ на уметницата Викторија де Ферари Сапето од Џенова, Италија
| Џебно кино  

21:15 - 21:35   
Перформанс „Ономатопејски пејзажи“ на ЈЕТ колектив од Лондон, Велика Британија
| Кафе бар Фросина   

21:45 - 23:00   
Концертно гостување на музичката група Фолтин од Битола, Македонија
| Кино Фросина

НЕДЕЛА 12.06.2016

 

ВЛЕЗОТ НА ПАРАТИСИМА СКОПЈЕ Е БЕСПЛАТЕН

 

12:00 – 00:00
Главна изложба и специјални проекти
| Галерија | Дансинг сала | Горно фоаје кино Фросина

12:00 – 15:00
Проекција на детска филмска програма куририрана од Џифони Македонија
| Кино Фросина

18:00 – 18:45 
Видео инсталација „Живеалиште“ на Брашнар колектив од Спрингфилд, Мисури и Скопје, Македонијa
| 41' | Џебно кино

18:45 – 19:05 
Видео проекција на краток документарен филм „Лица“ на Ханис Багашов од Тетово, Скопје
| 19' | Џебно кино

19:00 - 20:30
Проекција на документарна филмска програма од „Screening Scholarship Media Festival“ (SSMF) на „камра“, курирана од Сандра Ристовска и Ајрун Шанкар - Универзитетот на Пенсилванија; Филаделфија, САД
| 1.30' | Кино Фросина

20:30 - 21:00
Перформанс „088“ на уметницата Викторија де Ферари Сапето од Џенова, Италија
| Џебно кино  

21:00 - 21:20
Перформанс „Ономатопејски пејзажи“ на ЈЕТ колектив од Лондон, Велика Британија
| Плато МКЦ

21:30 - 22:00 
Официјално затворање и објавување на наградените автори од третото издание на Паратисима Скопје 2016
| Плато МКЦ

22:00 - 00:00
Ди Џеј сет со Теодора Поповска
| Плато МКЦ