Моменти во времето – Фрибур во движење

Мултимедија, Фотографија

Категорија

2016

Година

40х55 см

Димензии

Фотографијата фаќа моменти, делчиња од времето. Со помош на техниката „долга експозиција“ може да се прикажат повеќе моменти и фотографии кои се сместуваат во само една слика. За да го создадам ова дело, фотографирав повеќе слики во еден подолг временски период, потоа ги испечатив и сместив една врз друга. Избришав некои делови за да може останатите да се видливи во само една рамка. На ова го додадов и линкот кој води до анимацијата на делото.

Линк до гиф анимацијата: https://c2.staticflickr.com/2/1670/ 25601341412_ca29365100_o.gif

Ромир
Имами

Фрибур, Швајцарија