Ненасловена

Цртеж и Слика

Категорија

2012

Година

40x32 см

Димензии

Создадено за годинешниот настан на “Lifestories“ на Wolfson College, Oxford во 2012 година, оваа слика претставува почеток на нова фаза во мојата работа. Со оваа слика, започнав да експериментирам со слоевите. Висината на платното ми даде слобода, давајќи ми вицерално задоволство при движењето на раката преку целата површина. Користев различни медиуми, од боја за стакло до темпера и акрил, мрсни креони и бев особено фасцинирана од безбројните начини преку кои бојата и текстурата може да креираат форми.

Санти
Балачандран

Оксфорд, Велика Британија