News Flash

Цртеж и слика

Категорија

2016

Година

21x29 cм, 21x29 cм, 21x29 cм

Димензии

Во 2014 година започнав со изработка на дигитални цртежи. Претходно, се занимавав со уметност која рачно ја создавав и уметнички перформанси, но тогаш сфатив дека сум затворен во сопствените четири ѕидови. Постанав уметник во Израел, уметноста е секогаш политичка. Пост- трауматичиот стрес кој го доживеав не ми дозволи да излезам од куќата за време на воената мисија во Газа. Бев оставен само со еден таблет и компјутер. Цртав користејќи „Мајкрософт пејнт“ и до ден денес сѐ уште го правам тоа. Имам нацртано 300 цртежи на компјутер кои биле печатени на маици, дигитално, изложени во видео и слајдови.

Дан
Алон

Берлин, Германија