Без лого

Цртеж и слика

Категорија

2014

Година

3/ 40x60 cм

Димензии

Рефлексија на храната што сакаат да ја сакаме (и ја сакаме).

 

Во глобализацијата храната е каква што сме ние и како што тие сакаат да нѐ видат.

 

Неговиот сликарски јазик покажува сличности со татковците на Поп-aрт уметноста, експресионистите и духот на Дадистите што често води до игри со зборови и поврзаност со други уметнички дисциплини (насловите на неговите дела често потсетуваат на текстови од песни, книги или филмови). Од неодамна, тој се осврнува кон скулптурата и инсталациите, дефинирајќи ја главната црта во неговата уметност или себеси како: „народен уметник“; тој ги вовлекува гледачите во уметноста низ игра и хумор

Антонио
Конте

Неапол, Италија