Одмор

Цртеж и слика

Категорија

2014

Година

100х70 см

Димензии

Напорното работење и цртање ме инспирираа да го создадам ова дело. Уживав додека ги пренасочував чувствата од тој процес на платно. Моите животни на платно се прикажани со човечки карактеристики. Иако на моите платна преовладуваат волци и лисици, сега и домашните миленичиња добија место на истите. Тие се припитомени и неагресивни, како да се во љубовна врска. Преку ликовите на животните го покажувам денешниот свет и тоа е она што ме исполнува со задоволство и го инспирира моето секојднено работење како уметник.

Џорџе
Рашович

Подгорица, Црна Гора