10 македонски автори на 10то издание на Паратисима Торино

Првото издание на интернационалниот саем за современа уметност – Паратисима Торино заврши со селекција на 10 автори и едно посебно признание. 

Авторите Лена Андонова, Борче Богоевки, Ненад Тонкин, Ана Лазаревска, Маја Кировска, Драган Христов (Лудус), Николина Симовска (Just Because), Александар Дудески (Творница), Горан Менков, Калина Брајковска и Бојан Ивановски се селектираните автори од првото издание на Паратисима Скопје кои ги изложија своите дела на 10то издание на Паратисима Торино од 5-9 ноември, 2014 додека Александра Илиќ доби посебно признание за својот перформанс.