Пластично дете

Видео

Категорија

2016

Година

12 мин

Димензии

Во филмот се зборува за патешествието на едно дете кое живее во загаден пластичен свет. Бидејќи го наследува единственото живо растение кое му дава воздух за дишење, тоа носи надеж за човештвото. „Пластично дете“ е дел од трилогијата „Смарагдно зелена“, инсталација со три канали која зборува за еден дистописки свет во кој природата речиси е изумрена, чистиот воздух одвај се наоѓа, а Сонцето е исчезнато во експлозија поради човечката негрижа и експлоатацијата на природните ресурси.

Каролин
Кос

Хелсинки, Финска