Поглед во времето | Фрагменти од лудило

Цртеж и Слика

Категорија

2015

Година

20x30 cм

Димензии

Ова дело ја претставува мојата визија за животот. Позадината е целата избодена со линии во боја. Користев акрилни бои, го исшкртав платното и додадов кафе за да се добие ефектот на „времето”. Очите се огледало на душата, и со нив можеш да допреш до секој; до секој човек што се крие под тие внимателни очи и темни бои. Фрагменти од лудило. Делото претставува пет коњски глави затворени во пет мали коцки кои се поклопуваат меѓусебно. Времето ги оддалечува од нивните соништа. Свесен авто-портрет. Ова дело е мојата перспектива кон животот, сепак, нецелосна. Лик, навидум сериозен, во кој доминираат нееднакви линии, со поглед вперен во гледачот.

Александра
Нунзианте

Торино, Италија