Портрети на Мајката Земја

Цртеж и слика

Категорија

Година

4 / 25x25 см

Димензии

Оваа година создавав цртежи за нашиот дом, планетата, наречени „Портрети на Мајката Земја“. Цртежите се обзервации на тоа што ѝ правиме на нашата планета. Темите се околу загаденоста, сечењето на џунглите, индустријата со масло и хемиското загадување. Користам мултимедија, смола, спреј и фотографии испринтани на филм.

Тепо
Корте

Тампере, Финска