#projectDrawEurope

Графички дизајн, фотографија

Категорија

2016

Година

10/ 40x60 cм

Димензии

Во текот на моето дваесет дневно патување низ Европа се одлучив паралелно да цртам цртежи инспирирани од градовите кои ќе ги посетам . Станува збор за 10 илустрации изработени со рапитограф во тефтер за скицирање, а подоцна истите се документирани во вид на фотографија. Проектот се состои од 10 фотографии на кои се прикажани десетте цртежи, како и конкретните градови од каде што ја црпев инспирацијата.

Елена
Гугоска

Скопје, Македонија