Rain skirt/coat

Моден дизајн

Категорија

2016

Година

60x90 cм

Димензии

Здолниште кое e сошиено од материјал кој не пропушта вода (т.е во овој случај- дожд). Здолништето во случај на дожд се облекува на горниот дел и се трансформира во мантил за дожд (а притоа си има друго здолниште кое останува да се носи кога станува збор за носење на мантилот). Како додаток има капа која се закопчува на мантилот за дожд, а претходно се трансформира и има функција на ташна која се носи како додаток со здолништето.

Ивана
Арсовска

Скопје, Македонија