Поедноставена уметност

Илустрација, Фотографија

Категорија

2015

Година

50x35 cм

Димензии

Како уметник, сакам да создавам уметнички дела чија структура се основа на идеја која е невозможно да се изрази преку сликарството, туку само преку модерната скулптура. Не сум сигурен во која категорија може да ги врамам материјалите, бидејќи се едноставни, а сепак секое засебно делче е автономно.

Зајмувам елементи од поп уметноста зашто мојата естетика е тесно поврзана со тој шаренолик уметнички период кој започнал во доцните 50ти години во САД.

Кристофер
Кристодолу

Атина, Грција