Спин – Ретро Визија

Дизајн

Категорија

2015

Година

Димензии

Спин е бренд кој се занимава со репарирање и реупотреба на стари парчиња мебел. Со креативен пристап на стариот мебел се добива еден нов, свеж и модерен дизајн со уникатен изглед. На овој начин може да задржиме некое парче мебел кон кое сме приврзани а сепак да го освежиме домот. Првобитната цел на Спин е покревање на еколошката свесност на консументот, како и вракањето на изгубените вредности. На парчињата мебел се аплицираат разни техники , како принтање на графики со сито печат, штампање на слики и рачно цртање, мешање на материјали со разни мотиви и текстури итн. Инспирацијата лежи во самото парче мебел, моменталната состојба, идејата што сакам да ја пренесам.

Марта
Мојсова

Скопје, Македонија