Спокој

Цртеж и слика

Категорија

2016

Година

60х48 cм

Димензии

Мислам дека е прекрасно да гледаш како различни култури и раси учат едни од други, но оваа година се фокусирав само на културните аспекти кои ги открив преку неколку интересни портрети. Од неодамна се обидувам да фотографирам различни портрети кои ги имам видено додека патувам или додека читам, или пак, ако сум забележала некој што ме заинтригирал. Преку мултикултурализмот си ги отвораме умовите и да го најдеме внатрешниот мир е навистина прекрасно, но тешко нешто… Прифаќањето на другите, нивниот изглед, однесување, верувања ни носат внатрешен мир и спокој.

Рената
Копач

Лондон, Велика Британија