Суперѕвезди: Митови и икони

Цртеж и Слика

Категорија

2013

Година

68х87 см

Димензии

Познати лица, уметници и суперѕвезди со својот најдобар изглед, фатени во портрети. Мешавина на техника и материјали што ја прави секоја слика посебна, еден нов израз во уметничкиот свет. Џерландо Коломбо наоѓа убавина во најпознатите портрети од минатото, но и во реалниот живот, во човештвото и духот на овие икони кои се полни со шарм поради едноставноста на јазикот и длабочината на експресијата. Неговото дело открива една надреална димензија во која основните одлики на ликот се стилизирани, претставувајќи ни интроспективни елементи. Ликовите не се безживотни, туку живи луѓе, кои отсликуваат внатрешни емоции. Коломбо се грижи за секој детаљ од својата креација, користејќи мешана техника, спојувајќи различни компоненти во една игрива врска преку која ја симулира промената на човечкото битие и времето. Овие портрети се рачно создадени и единствени, спој од креативност, истражување и прочистување.

Џерландо
Коломбо

Торино, Италија