Уметничко дело за продажба

Цртеж и слика

Категорија

2015

Година

4x21х25 cм

Димензии

Пред извесно време изработив слика од мал формат со наслов „Спектрум“. Беше направена од хартии во сите бои со црна основа и црвени акценти. Хартиите беа наредени со градација на боите на виножитото, а црната боја на основата ги истакнуваше црвените акценти налик на дупки од куршуми. Во аголот имаше линеарен цртеж на кристал кој ги содржеше моите иницијали. Едни купувачи ме прашаа дали можам да направам иста, но со бела основа и розови акценти. Одговорив: – Можам.

Маја
Кировска

Скопје, Македонија