Вкрстување

Инсталација, Моден дизајн, Мултимедија

Категорија

2015

Година

200x200 cм

Димензии

Колекцијата од рачно изработен накит е инспирирана од урбаната скејт култура, и е наменета за урбани девојки и жени-космополити. Концептуално е дизајнирана за современи, урбани жени, едноставни, но со силна, изградена личност и стил, жени коишто имаат став и ги избегнуваат клишеата. Матерјалите од кои е изработена колекцијата се метал, текстил и сл.

Еми
Норис

Скопје, Македонија